Eet 1 Kilo groente per dag is een project voor jongeren vanaf 8 jaar in de regio Maastricht. Het gaat over een van de grootste uitdagingen van deze tijd: we moeten veel gezonder gaan eten. Want in bijna al onze voeding - van tomatensoep tot ingeblikte bonen - zit een grote hoeveelheid verborgen suikers. En omdat ons lichaam al die suiker helemaal niet verwerken kan, moet daar dringend iets aan gebeuren. Zeker bij de jeugd.

kids-cooking.jpg

Laten we kinderen al jong leren om gezonde keuzes te maken. Zodat ze het verslavende effect van suiker beter herkennen. En ook eens kennis maken met veel gezondere voeding. Dat is een supermoeilijke uitdaging die wij zonder ouders, school en andere betrokkenen nooit kunnen klaren. Maar daarom willen we juist de mensen in de omgeving van het kind helpen bij de introductie van betere eet-gewoonten.

wp-1468846468255.jpg

Dat wij ook bezig zijn met gezond drinken en meer bewegen, zal je niet verbazen. Je kunt overal in Maastricht de T-shirts en bidons met het Drink 1 Liter Water per Dag beeldmerk tegenkomen. En wat dacht je van de Drink Water toek-toek, dat blauw-witte vehikel waarmee op sportdagen en feestjes het water op smaak wordt gemaakt door fruit te mixen. Laten we kinderen leren dat gezond ook best lekker is. Dat is even wennen, maar in goede samenwerking moet ons dat lukken.

2016_03_CookOut_157 kopie.jpg
Stichting SMPM nodigde meesterkok Ferran AdriĆ  uit om jongeren bewust te maken van smaak.

 

Het project is een initiatief van de Stichting SMPM uit Maastricht. Deze stichting initieert nog een hele reeks maatschappelijke projecten, die allemaal bijdragen aan het vitaal, sociaal en gezond houden van de Maastrichtse samenleving. Met Drink 1 Liter Water per dag, Beweeg 1 Uur per Dag en Eet 1 Kilo groente per dag sluit de stichting SMPM optimaal aan bij alle Limburgse jongeren, en levert daarmee een bijdrage in de strijd tegen obesitas en andere welvaarts-ziekten. SMPM werkt samen met onder meer het programma COACH Maastricht UMC+, JOGG Maastricht, GGD, Leger des Heils, Mosae Vita, Provincie Limburg, Stichting Elisabeth Strouven en vele andere partijen. De uitvoering van het Drink Water project wordt gecoördineerd door T36 Media.

Deel dit weetje!