Wij willen heel graag helpen bij het stimuleren van goede eetgewoonten bij kinderen. Hoe we daar aan kunnen bijdragen vragen we ons dagelijks af. De winkels staat vol voeding waaraan enorme hoeveelheden suiker zijn toegevoegd. Zo is in Nederland de consumptie van suikers opgelopen tot 44 kilo per persoon, elk jaar. Dat zijn zo'n 35 suikerklontjes per dag.

Schermafbeelding 2017-07-27 om 08.29.07.png

Heel wat suikers zitten verscholen in voeding. Tomatenketchup proeft immers niet zoet, maar zit tsjokvol suiker. En zo gaat het ook met muesli, ingeblikte bonen, soep en Spaghetti Saus. Je proeft het niet, maar het zit er wel degelijk. Deze extreme suikerconsumptie leidt tot onomkeerbare en levensgevaarlijke schade aan de lever.

Hoe merkwaardig ook, de overheid grijpt nauwelijks in op deze ongezonde tijdbom. Daarom moeten ouders en leerkrachten, sportbegeleiders en familieleden hun verantwoordelijkheid nemen. En zorgen dat er meer verse groenten op tafel komen. Zo houden we onze jeugd gezond. 

kokkerelli.jpg

De Maastrichtse Stichting SMPM wil daar - samen met vele deskundigen - iets aan doen. En daarom is er in deze regio een plan uitgerold om de jeugd en hun ouders bewust te maken van een gezonde leefstijl. De eet- en drinkgewoontes aanpassen is een van de belangrijkste stappen. Dus willen wij ook uw kind graag stimuleren gezond te eten, veel te bewegen en water te drinken, in plaats van zoete drank.

Ons team grijpt alle kansen aan. Op scholen, op sportdagen, maar ook bij u thuis op feestjes en straat-events. Want daar vinden we jongeren die consumeren. En die best graag willen weten wat goed voor ze is. En natuurlijk willen we ook hun ouders helpen bij het introduceren van goede gewoontes.

gezicht.jpeg

Terwijl deskundigen bewaken dat we verstandige initiatieven opzetten, kunt u zelf ook meehelpen. Heeft u ideeën of ziet u geschikte kansen om ons te helpen, bel gerust of stuur een mail. We nemen graag contact met u op. U kunt uw ideeën altijd sturen naar project-coordinator Nico Kleijnen.