Er zijn allerlei soorten groenten. En ze hebben allemaal verschillende smaken. Wie goed kan proeven proeft met de ogen dicht het verschil tussen een worteltje en een boontje. Zo zijn er ook nog groenten die alleen maar gewassen zijn, en andere groenten die gekookt zijn. Als je al die verschillen uitprobeert, zijn er vast soorten die jij heel lekker vindt.

Jouw top 3 is een beetje anders dan die van anderen. In de Jong043 van deze maand gaat het over verschillende groente-smaken. Lees je die vaak, de Jong043? Daar staat heel vaak iets in over zelf koken, over eten, over gezond eten en drinken. Het zijn zulke slimme verhalen voor nieuwsgierige mensen die graag ontwikkelen.

Schermafbeelding 2022-04-11 om 20.53.34.png

Je zou een kwisje kunnen spelen, met de blinddoek. Van te voren snij je allerlei soorten groenten, die je rauw kunt eten. Dus worteltjes, bleekselderij, komkommer, paprika, maar ook radijs, tomaatje, ijsbergsla, venkel, rettich en courgette. Dat zijn er al tien. En dan moet iemand ze raden door te proeven, met blinddoek op. Wie zou de meeste punten hebben? Wil je het lekkerder en moeilijker maken, dan maak je vooraf een kommetje honing-yoghurtsaus en doop je elk stukje groente daar eerst heel even in. Probeer dan nog maar te raden wat je aan het knabbelen bent. 

Schermafbeelding 2022-04-11 om 20.52.53.png

Lees je elke maand de Jong043, dan vind je allerlei ideeën over eten, koken, sporten, leren en fantasie, nieuwsgierigheid, spelletjes, jouw school en andere scholen in Maastricht en in het heuvelland. Echt heel veel leuke dingen om thuis ook eens uit te proberen. Krijg je de Jong043 niet, dan gaat er ergens iets mis, want je vindt die krant op elke school. We hopen dat je ons een keertje probeert.