Schermafbeelding 2019-07-18 om 10.14.20.png

Zelf koken, is dat moeilijk? Nee... dat is makkelijk. Maar bijna niemand in jouw klas durft het. Stel dat jij dat eens zou proberen, zou je er iets goeds van maken? Ik denk van wel... maar dan moet je wel even goed opletten nu. Het moeilijke van koken is, dat je moet durven proeven. En nog niet meteen moet zeuren als het nog niet helemaal lekker is. Als je nieuwsgierig bent naar wat er in die pan gebeurt, ben je al bijna een echte kok.

Schermafbeelding 2019-07-18 om 10.22.03.png

De snelste manier om te begrijpen wat je met groenten en een pan allemaal kunt doen, is door bij je vader en moeder af te kijken. Wat doen die allemaal in de pan? En als je daarna eens gaat kijken op YouTube hoe andere mensen datzelfde recept maken, zie je snel de verschillen. Het is superslim als je je ouders helpt bij het koken, dan wordt je in een week tijd een echte kok.

Schermafbeelding 2019-07-18 om 10.35.21.png

Trouwens, af en toe iets proeven tijdens het koken, mag best. Dan weet je meteen of er nog een klein beetje zout bij moet, of juist wat kruiden. Of hoe komkommer nu echt smaakt. Of een tomaatje. Een echte kok schrijft alles wat hij leert in een opschrijfboekje. Maar jij kunt bijvoorbeeld ook slimme recepten op YouTube verzamelen. Je kunt er vanalles vinden, zoals "hoe moet ik groenten snijden?" of "Hoe lang moeten groenten koken?". En er zijn wel duizend lekkere recepten te vinden. Word jij de kok in huis? Dat is pas stoer.