Voor jonge ouders is het niet altijd makkelijk om hun baby te laten wennen aan gezonde groenten. En als jouw baby de verschillende smaken van groenten niet leert kennen, heb je zometeen een ongezond etend kind, dat groenten laat liggen. Hoe kun je dat simpel voorkomen?

Schermafbeelding 2019-03-09 om 10.53.48.png

Vanaf 4 maanden zal elke baby moeten wennen aan vaste voeding. En slimme ouders maken die gepureerde groentehapjes natuurlijk zelf. De baby moet in het begin heel erg wennen aan al die nieuwe smaken, die ook nog in geur en kleur heel anders zijn dan melk en pap. Als je het slim - en een beetje geduldig - aanpakt, went jouw baby hier stap voor stap aan. En daar heeft je kind een leven lang plezier van.

Schermafbeelding 2019-03-09 om 10.57.17.png

Onderzoek heeft aangetoond dat een baby minimaal 10 keer elke groentesmaak moet proeven om vertrouwd te raken aan de geur en smaak. Zo leert hij geleidelijk de groente te herkennen en lekker te vinden. Dat proces kun je het beste starten met zachte, zoete groenten zoals pompoen, wortel en bloemkool. Per 1 à 2 weken kun je dan een nieuwe groente toevoegen en al die verschillende smaken gaan afwisselen.

Schermafbeelding 2019-03-09 om 10.57.50.png

De campagne "Groentehapjes in 10 stapjes" ondersteunt ouders die hun kind gezond willen laten eten. En dat initiatief komt van JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht. In dit landelijke project werkt men onder meer samen met consultatiebureaus, maar in Maastricht ook met YourCoachNextDoor en met SMPM. De coördinator voor Maastricht is Fleur Verkade.