Zoete-groente-spies3.jpg

Hoe leuk koken op de barbecue ook is, het kan ook nog eens heel gezond zijn.  Want als je werkt met slimme groenten dan kun je er een super-gezonde maaltijd van maken. In dit stukje vind je wat lekkere voorbeelden. Kijk maar eens naar deze foto. Je spiest alles op een stokje: een stukje bloemkool, wat groene paprika en af en toe een klein tomaatje  (Cherrytomaatje heet die) en tenslotte nog een stukje zoete mais. Nou, dan ben je straks lekker aan het knabbelen, als dat allemaal gaar is.

BBQgroentespies.jpg

En kijk hier wat een slimme spies. Met weer wat andere smaken: Zie je dat ronde stukje gele courgette, en dan rode of gele paprika, dan weer een stukje groene courgette, een paar snippers rode ui... en zo verder. Aan de uiteinden van het stokje steken we een champignon, die samen alles mooi op de plaats houden.

Schermafbeelding 2017-07-25 om 17.02.25.png

En mocht je nu denken, ik vind daar niets aan, zonder saus, dan zou je deze gezonde kerrie-saus erbij kunnen maken. Bijvoorbeeld één eetlepel lichte mayonaise met twee lepels yoghurt. Als je daar één teelepel kerry-poeder bij doet, ben je er eigenlijk al. Probeer het eens zonder suiker, dat is het allerbest. En misschien een beetje peper erbij... dan ben je een super-gezonde kok.