Groente wil graag Mosterd.

Schermafbeelding 2017-07-25 om 21.00.50.png

Eet je wel eens mosterd? Dat is echt een supergezonde toevoeging aan veel soorten groente. In Nederland wordt heel bijzondere mosterd gemaakt. Zaanse mosterd, Groninger mosterd en Doesburgse mosterd kent elke kok. En ook in Maastricht heb je de zelfgemaakte mosterd van Adriaan.

Schermafbeelding 2017-07-25 om 20.40.18.jpg

Kijk, hierboven zie je een kook-cursus van Kids Kokkerelli. Daar leer je vanalles. Bijvoorbeeld een gezond en lekker mosterd-sausje maken, dat is heel makkelijk. Je neemt gewoon 2 eetlepels yoghurt en doet die in een kommetje. Dan doe je één theelepeltje mosterd daarbij. En terwijl je dat door elkaar roert met een lepeltje, kun je er nog een beetje peper bij doen, met de pepermolen. Proef eens? Daar kun je lekkere snoepgroente in dompelen. Maar die saus kan ook bij de gekookte aarappelen, in plaats van jus.

Schermafbeelding 2017-07-25 om 21.03.06.png

En als je een salade gemaakt hebt, hoef je die goed-gelukte mosterd-saus alleen maar een beetje dunner te maken met een scheutje azijn. Krijg je een heerlijke, vloeibare en gezonde slasaus. Zelf saus maken is zó leuk.